"Klimatska kuharica" i "Znanost i umjetnost doživljaja hrane" naslovi su dviju kuharica koje su predstavile dr.sc. Sanja Tišma, ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose te dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica pri IRMO-u.
Predstavljanje "Klimatske kuharice" prvo je u nizu predstavljanja koje autorice planiraju po Hrvatskoj. Autorice su u knjigama donijele jedan posve novi znanstveni pristup spremanju i doživljaju hrane. Posjetitelji su nakon predstavljanja iskusili nezaboravan doživljaj okusa. Međunarodno nagrađivani chef Ante Jonjić i predsjednik Ceha ugostitelja Imotski Mirko Tolić šefovi su kuhinja koji su za posjetitelje pripremili i servirali nekoliko jela iz kuharica, modificiranih između ostalog na pjenici od naranči ili graška.
Cijela večer protekla je u nezaboravnom doživljaju okusa i riječi, potvrđujući potencijal gastrodiplomacije na sveopće zadovoljstvo svih nazočnih.